Debrecen bartók béla út rutinpálya

Adókártya Igénylés Névváltozás Miatt Nyomtatvány

  1. Ügyintézés - Személyi okmányok, nyilvántartás

Ezen a linken archív tartalom található. A letöltéshez kérjük kattintson a tovább gombra:

Ügyintézés - Személyi okmányok, nyilvántartás

A 'T34-es adatlapot aláírva 2 példányban személyesen, vagy postai úton is eljuttathatja az adóhatóság - állandó lakóhelye szerint illetékes - adóigazgatóságához, illetve amennyiben rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, abban az esetben a nyomtatvány elektronikus úton is benyújtható. Ebben az esetben is el kell juttatnia a régi adóazonosító kártyát az adóigazgatósághoz postai úton, vagy személyesen. Amennyiben az adókártya ismételt kiadására elvesztés, megrongálódás, megsemmisülés vagy eltulajdonítás miatt kerül sor, akkor igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, melynek mértéke 3 000 Ft. Az igazgatási szolgáltatási díjat a NAV Igazgatási szolgáltatási díj bevételi számlaszámra (10032000-01079074) banki átutalással vagy az ügyfélszolgálaton igényelhető csekken lehet megfizetni, illetve a kijelölt ügyfélszolgálatokon helyben bankkártyás fizetés is lehetséges. A kártya megérkezéséig az adóhatóság - lakóhelye szerint illetékes - adóigazgatóságának ügyfélszolgálata az adóazonosító jelről igazolást állít ki, mely a kártya kézhezvételéig érvényes.

Fontos tehát, hogy az adóigazolványon is szereplő személyazonosító adatok változása esetén gondoskodjunk új adóigazolvány kiállításáról. Az adóazonosító jellel válunk beazonosíthatóvá adózási kérdésekben. Az adóigazolvány bemutatásával adóazonosító jelét mindenki köteles az adóhatóság, valamint az adózással kapcsolatban adatszolgáltatásra kötelezett szerv számára megismerhetővé tenni. Ha a polgár birtokából az adóigazolvány kikerül, e tényt haladéktalanul be kell jelentenie az állami adóhatóságnak. A bejelentés az adóigazolvány eltulajdonítása esetén a rendőrség felé is megtehető. Ebben az esetben a rendőrség a bejelentésről haladéktalanul tájékoztatja az állami adóhatóságot. Az állami adóhatóság az adóigazolványt bevonja, ha a tulajdonosa elhalálozott, vagy az országot véglegesen elhagyni szándékozó személy az adójának soron kívüli megállapítását kéri, az abban szereplő adat megváltozott.

Az igazolványt a 16T34-es adatlap kitöltésével lehet igényelni, mely letölthető a internetes címről. A kiállított adóigazolványt 15 napon belül postán küldik meg. Ha postai úton igényeljük az adóigazolványt, ezeket a dokumentumokat fénymásolatban kell csatolni. Az adóigazolvány kiadását: a magánszemély állandó, ennek hiányában ideiglenes lakóhelye, szokásos tartózkodási helye, a jogi személyiség nélküli vállalkozó - ideértve a vállalkozó magánszemélyt is - székhelye, ennek hiányában telephelye (ha a vállalkozó magánszemélynek több telephelye van, az elsőként bejelentett telephelye), a jogi személy, illetőleg egyéb szervezet székhelye, ennek hiányában telephelye (a tevékenység gyakorlásának helye) szerinti NAV regionális főigazgatóságán kell kérni. Az adóigazolvány első alkalommal történő kiállítása díjmentes. Díjmentes az újabb adóigazolvány kiállítása akkor is, ha a korábban kiállított adóigazolványon szereplő adat megváltozott vagy téves, illetve a megváltozott adat beírására szolgáló rovat betelt, vagy ha annak kiadása eltulajdonítás miatt válik szükségessé.

nők 40 éves nyugdíja 2020
  1. Eladó mazda cx 3 magánszemélytől izle
  2. A Netflix új műsora a halál utáni életet kutatja - Hamu és Gyémánt
  3. Gyarados best moveset pokemon go.jp
  4. Félévi felmérő matematika 5 osztály
  5. Mozaik matematika feladatgyűjtemény 11 12 megoldások online
  6. Adókártya - névváltozás | nlc
  7. Hogyan tudok rendelni az aliexpressről
  8. Mamma mia jegy eladó madách színház

Sziasztok! Abban kérnék segítséget, hogy mi a teendőm, ha férjhez mentem, megváltozott a nevem és ekkor nyilván új adókártya kell. Az APEH honlapján nem találtam semmit. Úgy három-négy hete beszéltem a központi számon egy telefonos ügyintézővel és ő azt mondta, hogy elméletileg ez automatikus, mert ha bejelentem az önkormányzatnál, akkor ők megküldik az APEH-nek, csak várjam az új kártyát. Lehetséges, hogy ilyen sokáig nem küldik? Vagy mégis kell valamit kitöltenem, elküldenem, elmennem, nem tudom mit csinálnom? Köszi előre is.

  1. Verekedős játékok pc re letöltés ingyen

Sitemap | Wigner jenő műszaki informatikai középiskola és kollégium, 2024